Help jij mee de verspreiding van infecties in de gaten te houden?

Dit kan via de Infectieradar, een website waarbij onderzoekers virussen opsporen die zich vandaag nog heel vaak onder de radar verspreiden. Het project vraagt al haar deelnemers om wekelijks aan te geven of ze symptomen ervaren, en even belangrijk, te melden als ze niet ziek zijn. 

Het biedt de mogelijkheid om meerdere mensen onder één account te registreren. Dit is handig voor gezinnen, waarbij één persoon de gezondheidstoestand van alle gezinsleden kan bijhouden en rapporteren. Het maakt deelname eenvoudiger en zorgt ervoor dat er meer gegevens beschikbaar zijn voor analyse. Zo kan men beter de vinger aan de pols houden, want meten = weten!

Infectieradar is een samenwerking tussen UHasselt, UAntwerpen en Sciensano. Het project maakt deel uit van een Europese samenwerkingsverband, Influenza.net, en wordt mede-gefinancierd door de Europese Unie.

“We moedigen zeker aan om ook voor kinderen gegevens in te geven, zodat we voor alle lagen van de bevolking een goed beeld kunnen vormen van de situatie.”

Category