Onze mascotte

Professionele identiteit vraagt ook een duidelijke symboliek, tot leven gebracht in een herkenbare mascotte waarin we ons als kinderverpleegkundigen kunnen herkennen.

Als organisatie hebben we gekozen voor een kolibrie.

Welkom kolibrie … jullie mascotte waar kinderverpleegkundigen echt voor staan!

De symboliek van een kolibrie …

De kolibrie is een sierlijk en behendig vogeltje met een enorme kracht. Het is klein en staat veel in de schaduw van grotere vogelsoorten. Maar dat maakt de kolibrie niet minder sterk en is tot verbazingwekkende prestaties in staat. De kolibrie is enorm flexibel en beweegt in alle richtingen. Zijwaarts, ondersteboven en zelfs achteruit. Hierdoor staat het symbool voor veerkracht en aanpassingsvermogen. Om een blik op het verleden te werpen, maar daar niet lang te blijven hangen, om flexibel te zijn en in beweging te blijven.

De kolibrie kent bijna 340 subsoorten met elk eigen kenmerken en specialiteiten. 

De kolibrie is een harde werker en beweegt zijn vleugels ongeveer 100 keer per seconde. Door de razendsnelle bewegingen ontstaat het symbool van oneindigheid als patroon. Wat ook energie en continuïteit uitstraalt.


… schijnend op de kinderverpleegkundige

Ook de kinderverpleegkundige straalt professionele kracht uit. De doelgroep kinderen is relatief klein in het grote zorglandschap. De zorg voor (zieke) kinderen staat hierdoor tot op de dag van vandaag nog altijd in de schaduw van de zorg voor volwassenen, ouderen en de vergrijzingsproblematiek. Maar dat geeft ons als beroepsgroep net de kracht om net nog meer voor ons beroep en onze doelgroep op te komen. De kinderverpleegkundige gaat verder dan enkel het medische aspect, de ziekte en de zorg. Elk detail van ons werk is verweven met aandacht voor het sociale, het ontwikkelingsgerichte, veiligheid, het kindvriendelijke en de rechten van het zieke kind.